GRAFIXX EXT. X

Grafixx EXT.: Boekenclub @ Boektopia

Wo 01.11.23 - Wo 01.11.23

Lezing

Woensdag 1 november, van 15:00 tot 16:00 in Hal 6

i.s.m. Boektopia

© Olmo Peeters

In een live boekenclub openen Joana Estrela, Brecht Vandenbroucke & Ephameron samen met Obi Mundorff hun boekenkast, en daarmee ook een stukje van hun creatieve ziel. Ze vertellen er over eigen recente publicaties, onthullen hun dierbaarste inspiratiebronnen, en nemen favoriete uitgaven onder de loep.

Joana Estrela

Stap in de vrolijke wereld van Joana Estrela, waar ook plaats is voor tristesse. Naast de vele kleurrijke kinderboeken voor uitgeverij Planeta Tangerina werkt ze aan landkaarten met geschikte plekken om te huilen (Porto, Lissabon, Brussel) en een beeldverhaal over het verlies van haar kat.

 

Brecht Vandenbroucke

Brecht Vandenbroucke maakt handgeschilderde tekeningen en illustraties die focussen op thema’s als werk, sociale klasse en seksualiteit en het verleggen van grenzen. In zijn werk zie je vaak androgyne figuren. Hij ontwierp stoffen voor Prada en Walter Van Beirendonck en werkt als freelance illustrator voor kranten en tijdschriften zoals De Morgen, Wired, Tetu en The New York Times.
In Shady (2021) verweeft hij de één-pagina gags van ‘Shady B*tch’ met hoofdstukken over de pogingen van fee Iris om Shady te redden. In zijn unieke stijl creëert hij een geheel eigen universum: kleurrijk, absurd en boordevol verwijzingen naar populaire cultuur en maatschappelijke trends.

 

Ephameron

Ephameron verkent een gevoelige kant van de wereld, waar kleine en intieme drama’s van het leven worden gedocumenteerd. Ze werkt als kunstenaar, docent, redactioneel illustrator, curator en auteur. Ephamerons graphic novel over de strijd van haar vader met dementie – Wij twee samen (2015), vertaald als Us Two Together (2019) – werd lovend ontvangen. De publicatie re/collection (2017) verzamelt 320 pagina’s uit haar reisdagboeken.
Voor Nooit meer alleen (2021) weefde Ephameron ervaringen van jonge ouders samen tot een gevoelig en sfeervol beeldverhaal. Zij ging op zoek naar een gemeenschappelijke beleving van een ingrijpende levensgebeurtenis — de geboorte van een eerste kind. Zeven hoofdstukken bieden elk een andere blik op nieuw leven, want na de komst van een kind ben je nooit meer alleen, maar ook nooit meer alleen.

 

gasten