GRAFIXX EXT. X

Grafixx EXT.: WILDGROEI @ Destelheide

Do 16.05.24 - Za 31.08.24

Tentoonstelling, Residentie

i.s.m. Destelheide

Destelheidestraat 66, Dworp

Illustratie: Hanna van Dun & Thomas Janssens - Ontwerp: Louis Reith

Wildgroei is een groei van onstuimige, ongebreidelde en onbegrensde aard. Voorbij de natuurlijke context van planten en andere organische levensvormen kan wildgroei plaatsvinden in tal van omstandigheden: sluimerende hersenspinsels, spontane interacties, onverbloemde nieuwgierigheid, en uiteraard, het maakproces. Het ene leidt tot het andere, en het andere stuurt ons op haar beurt weer op een voordien ondenkbaar pad.

Welke gedaantes kan onbegrensde woekering aannemen? Tijdens de vijfde Grafixx-kunstenaarsresidentie in Destelheide gaan Charlot Vael, Hanna van Dun, Tijs Van Nieuwenhuysen en Thomas Janssens elk op zoek naar een eigen vertaling van ‘WILDGROEI’, en naar manieren waarop hun werk kan overlappen.

Hanna van Dun

Hanna van Dun (°1995, Turnhout) studeerde Illustratie aan Sint Lucas Antwerpen en werkt ook als beeldend kunstenaar en fotograaf. Haar werk belichaamt de conversaties tussen de eigen innerlijke leefwereld en de buitenwereld. Door haar gedachtes en emoties om te zetten naar beeldend werk vindt van Dun zichzelf terug. Met kleur, humor en speelsheid creëert ze haar eigen plek in de chaos.

Tijs Van Nieuwenhuysen

Tijs Van Nieuwenhuysen (°1994, Turnhout) studeerde Beeldende Vormgeving aan LUCA School of Arts in Gent en is beeldend kunstenaar en ontwerper. Zijn installaties en abstract grafisch werk komen voort uit een fascinatie voor vergankelijkheid en het oncontroleerbare. Door zijn ontwerpen aan de natuurelementen bloot te stellen creëert hij kunstwerken die in een continue staat van verandering verkeren.

Charlot Vael

Charlot Vael (°2000, Bornem) studeerde Illustratie aan Sint Lucas Antwerpen en behaalde haar masterdiploma in de Beeldende Kunsten aan LUCA School of Arts in Gent. Vaels oeuvre documenteert curiositeiten, een thema dat ze pepert met originele verhalen in felle kleuren. Ze ziet schoonheid in de toevallige composities die ontstaan op brocantemarkten en in kringloopwinkels, en legt de korte ontmoetingen van deze objecten vast.

Thomas Janssens

Thomas Janssens (°2000, Hasselt) studeerde Beeldverhaal aan LUCA School of Arts in Brussel. In zijn tekeningen en maaksels danst Janssens op de grens tussen abstractie en figuratie, waarbij hij een visuele poëzie bekomt door de kijker onbewust te verbinden met de realiteit via geometrische vormen en volumes. De grens tussen het weten en niet weten vindt een gedaante in complexe constructies opgemaakt uit simpele vormen.

gasten